In de cv kast op de verdieping was eerst een grote Agpo HR cv-ketel. Deze heeft 21 jaar prima dienst gedaan en zou moeten worden vervangen. Er is voor gekozen geen nieuwe aardgas cv ketel te installeren, ook geen hybride ketel maar over te gaan op een volledig elektrisch aangedreven luchtwarmtepomp van Mitsubishi Heavy Industries van 8,0 kW. Deze heeft plaats gekregen achter de woning op het dakterras aan de oostzijde, deels onder het dakoverstek. Een prima beschutte plaats.
De cv kast op de verdieping is nu uitgerust met een 150 liter boilervat voor warm tapwater, een 80 liter elektrische boiler voor legionella veilig houden van tapwater en een regelkast aan de wand. De elektrische boiler wordt periodiek ingeschakeld om het boilervat - dat normaal op 50°C wordt gehouden - naar 70° C te brengen. De omschakeling van verwarming middels vloerverwarming naar warmtapwater bedrijf geschiedt automatisch via de regeling. Via de digitale paneelmeters heeft men controle op de aanvoer-, retour-, boiler- en elektrische boiler temperaturen. Tevens is een kWh uur meter in het paneel opgenomen ter controle van het opgenomen elektrisch vermogen.
Op de zolder (2e verdieping) is slechts een buffervat, een Coolmark besturingsprint en een platen warmtewisselaar (TSA) geplaatst. en aangesloten. De zuig- en pers leidingen (R410A koelmiddel) zijn weggewerkt in de koof van het dakoverstek.
De regelkast is door SIE ontwikkeld en het systeem is ingeregeld op een maximaal haalbare C.O.P. (rendement).
De Mitsubishi luchtwarmtepomp met Coolmark print en TSA is geleverd en aangesloten door BLR Biemon te Montfoort.
Update : Uit metingen van elektra verbruik en kWh-caloriemeter blijkt de warmtepomp COP in februari 2020 uit te komen op gemiddeld 3,58. De COP tijdens tapwateropwarming ca. 2,1 en vloerverwarming ruim 4,0.